Senioren Rotterdam

Het bestuur van FNV Senioren Rotterdam-Rijnmond zal ook in 2024 actief zijn om de belangen van de leden zo goed mogelijk te behartigen. Dit doet het bestuur onder andere door partnerdeelname in O.S.O. Rotterdam (Overleg Samenwerkende Ouderenorganisaties). O.S.O. Rotterdam heeft zich afgelopen jaar ingespannen om 8 speerpunten op papier te zetten om o.a. met de politiek in Rotterdam (en andere gemeenten) in gesprek te kunnen gaan over deze speerpunten. FNV Senioren let er daarbij vooral op dat deze niet in conflict zijn met het 10 punten plan van Lokaal FNV maar deze juist versterken, 

De speerpunten zijn:
1. Integrale Zorg- Wmo- en Welzijnsvoorzieningen in de wijken
2. Goede woon- en leefsituatie
3. Wijkondersteuningspunt
4. Ertoe blijven doen
5. Voldoende inkomen voor alle ouderen
6. Digitale inclusie 55+
7. Beeldvorming en communicatie
8. Dementie

Deze zijn thans zover gereed dat op 17 januari het resultaat zal worden overhandigd aan wethouder Buijt.

De gemeente Rotterdam heeft op haar beurt het programma "Goud voor Oud" gepresenteerd voor de periode 2023-2026. O.S.O. zal het boekje met de speerpunten aan de politieke partijen in Rotterdam presenteren en op 31 januari bij de vergadering van de Commissie ZWCS inspreken over dit programma met onze speerpunten als uitgangspunt.
Image
Stichting OSO-Rotterdam is het overlegplatform van de Rotterdamse afdelingen van de ouderenorganisaties KBO, PCOB, R.O.B. en NOOM.

Stichting OSO-Rotterdam wil op het gebied van wonen, woonomgeving, welzijn, zorg, mobiliteit, inkomen en maatschappelijke participatie een volledige gesprekspartner zijn in de richting van de politieke beleidsmakers. Het doel is om te komen tot een specifiek ouderenbeleid met een centraal aanspreekpunt.
Image
FNV Senioren is ook actief bij jou in de buurt. Seniorengroepen uit het hele land organiseren diverse activiteiten, zoals themabijeenkomsten en workshops over actuele onderwerpen als pensioenen, erfrecht, veiligheid in en rond het huis, hoe vraag je ondersteuning aan bij de gemeente als het thuis niet meer zo soepel loopt?

FNV Senioren is er voor jou?

FNV Senioren is er voor jou. Samen met jou komen we op voor jouw inkomen. Voor betaalbare zorg. Voor een goed pensioen en een goed huis. En dat laten wij overal weten; in politiek Den Haag en in je gemeente. Samen met jou. Doe je ook mee?